2014-05-24

Hejsan,
Sitter just nu ute på altanen och skriver på lite skolsaker som ska in. Eftersom att vi slutade tidigt igår blev det en hel del timmar ute i solen vilket resulterade i att jag idag får sitta i skuggan. Vad jag än gör bränner jag mig alltid under de första soltimmarna på sommaren. I vilket fall, idag ska jag försöka få det mesta inom inlämningar och sådant klart för då har jag endast ett prov nästa vecka! Blir kanske en tur på strömpilen med Mos i eftermiddag och ikväll kanske en tur till stan. Får se hur det blir, allt är lite flytande än så länge.
 
 
 

2014-05-22

Hejsan,
Veckorna bara flyger fram. Idag har jag gjort klart svenska och historia. Känns väldigt skönt att kunna börja bocka av kurser nu och jag börjar nu se ljuset i tunneln. Det är helt klart bittersweet att snart vara klar med skolan. Gud vad jag kommer sakna min klass och allt och alla runt om på skolan. Men samtidigt är jag så redo för vad som komma skall. Det känns som alla mina år i skolbänken har lett fram till denna punkt. Nu finns det inga måsten eller sådant. Nu är livet mitt att bestämma över, vad vill jag göra? Även fast jag inte har någon aning vad jag vill göra med mitt liv just nu känns det väligt bra att jag har hittat något för det kommande året. Jag förstår verkligen alla studenter som inte har kommit på än vad de ska göra det närmsta året. Något som kan stressa upp en till max! Kan dock inte fatta att det idag endast är 19 dagar till studenten, vi är under 20 dagars sträcket!! Anyway, nu ska jag plåstra om mina förbannade skavsår jag har dragit på mig idag och gå en liten sväng med vovven. 
 
 

13-05-14

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Lights födelsedag. Min fina lilla vovve fyller idag 7 år vilket känns helt sjukt. Det var ju bara nyss vi var och hämtade hem henne. Men så många fina minnen har vi samlat på oss och fler ska det absolut bli. Kärlek till denna varelse är allt jag kan säga. 
 
 
 
 
 
 
 

Kreta 2014

Satt nyss och tittade på bilder från Turkiet förra året och längtade tillbaka när jag kom på att den 14 juni åker hela familjen + min moster till Kreta och Geraniotis Beach där vi bara ska ligga och dega i en hel vecka. Hotellet ligger på nordvästra Kreta och är fyra stjärnigt. Det är även endast 700 meter till Platanias centrum. Det ska verkligen bli så himla skönt.
 
 
 

KÄRLEK.

    
  
   

Putney, London.

I slutet av sommaren ska jag flytta till en familj i Putney, London och jobba som au-pair. Vilket jag är så exalterad över. Jag har under flera år haft en tanke att jag skulle vilja flytta till England och jobba. Jag tyckte det kändes som ett jättebra val då engelska har varit mitt favorit ämne under gymnasiet och att jag verkligen är intreserad av den brittiska kulturen. Valet att bli au-pair var dock inte självklart.Till en början tänkte jag hitta eget boende (att dela med några andra) och ett "vanligt" jobb. Men efter mycker om och men beslutade jag mig att jobba som au-pair var rätt för mig. Jag gjorde då en profil på en hemsida som heter aupair-world.net. Efter några veckers sökande hittade jag 3 familjer som jag skypeade med och efter det hade jag en favorit. Därefter var det vänta som gällde och ungefär en vecka senare fick jag ett mail från en familj, och inte vilken familj som helst utan dem jag tyckte jag connectade bäst med. De ville jättegärna att jag skulle komma som au-pair till dem. 
 
Och så var det bestämmt. I mitten av augusti åker jag till London för åtminstånde 1 år som au-pair hos en helt underbar familj.  Jag kan inte vara lyckligare och jag tror inte jag har längtat så här mycket någon gång till att sommarlovet ska vara slut. Putney är ett distrikt i syd-västra London bara 20 minuter från absouta centrala London. Englit mig är det en jätte fin del av London, nära till det mesta men inte så extremt packat som centrala London.
 
 
 
 
 
 

A look back.

Hejsan,
Det var väldigt länge sedan jag skrev något på bloggen nu. Har haft ett uppehåll då jag helt enkelt inte kände för att blogga. Men nu när studenten är nära och saker och ting kommer att förändras kände jag att jag vill föreviga det på något vis. Något som jag kan titta tillbaka på senare och minnas. Nu är det ca 1 månad kvar till studenten och så mycket som ska hinna bli klart. Mycket skoljobb som ska fixas och saker till balen och studenten.
 
Men något som känns väldigt skönt är att jag inte kommer ta studenten och sedan stå där och inte ha någon aning vad jag ska göra. Utan allt är i princip uppstyrt och klart. Den 14 juni åker hela familjen + min moster till Kreta för en vecka i solen. Vilket på något vis kommer symbolisera mitt lilla sommarlov, för i princip direkt efter det börjar jag jobba. Efter att ha sökt x antal jobb runt om i Umeå fick jag ett jobb på Fazer bageri, vilket jag är så tacksam för. Så där ska jag jobba till ungefär i mitten av augusti. Det hela är litte luddigt än eftersom att jag ska vara sommarvikarie och alla anställda inte har bestämmt sin semester än.
 
I vilket fall efter det sker något väldigt spännande som jag är så exalterad över. Håller er lite på halster och skriver detta i ett annat inlägg, mest eftersom att detta inlägg inte ska bli för långt.
 
Avslutar istället detta inlägg med 3 bilder från påsklovet.